2017. február 17., péntek

Levél a szomszédnak...

Kedves szomszéd!

Nevezzük Dó-An nak mert, hogy nem írnám ki a névét nehogy bepereljen.
Amikor ide költöztem és már itt is laktam akkor rögtön érzékeltem, hogy ebből jól nem fogok kijönni. A felettem lakóról beszélek aki egyedül lakik de mint ha 3 embert is kitenne a zajok miatt. Egy darabig tűrtem aztán írtam neki egy levelet amit a kocsija szélvédőjére tettem biztos ami biztos megtalálja. Ebbe leírtam mik a problémáim és kértem jöjjön be hozzám és beszéljük meg. Be is jött hozzám és kérdezte mi a problémám amit fel is soroltam mint 10óra utáni mosás ami fél 11-kor centrifugál először aztán 11kor és remeg az egész mennyezet dübörög amikor rossz az elhelyezés a és rángatózik a gép. Mintha 10 tank hajtana végig felettem. Az ágy ki és be tolása amit letagadott mert, hogy neki francia ágya van csak azt felejtette elmondani, hogy a nappaliba van egy pótágy ami ki lehet húzni amit meg is tesz mert azon tévézik. Amikor vége a filmnek akkor vissza tolja és általában én már olyankor alszom és felriadok a szívem majd kiugrik a helyéről. Vagy vissza tudok aludni vagy nem de inkább nem. Aztán megy fürödni mivel kádba fürdik zubog a víz bele amit hallani szintén. Másodszor én mentem fel hozzá és ott volt az anyja is és elmondtam, hogy az előtte való éjjel megint milyen zajvolt. A mama közölte, hogy költözzek el amire én azt mondtam most költöztem ide és Dó-An pedig ajánlotta a füldugót. Azóta nem mentem fel de tavaly nyáron festés volt és Dó-An nem volt itthon hanem a mama jött el elpakolni mondanom sem kell ez megint este volt. Nem viselt papucsot ami tompítaná a sarka csapódását és mint egy kergült egér le föl szaladgál és dübörgött alatta a padló nekem meg a mennyezet. Felkopogtam többször is hát ha abba hagyja. A festést az megértem bár én vagyok a hibás mert amikor tataroztam akkor megrepedt a fal nála én miattam. Persze nem így van mert kérdeztem a műszakist és ő mondta, hogy mozog a ház attól reped a vakolat és ez nem csak nála van hanem másnál is nem beszélve arról, hogy a házban épp akkor volt betonaljzat bontás a felső emeleten mert eladták a lakást és kiszedték a padlófűtést ami nem kis munkával zajjal járt amitől az egész ház remegett.
A héten már 2x fordult elő az éjszakai mosás, koppantások, eldőlt valami ami éktelen hang adott és egyéb hangok amit a betonszerkezet még fel is erősít.
1x azt mondta amit nem hallunk azt magunk csináljuk.
Hát ő nem hallja mert ö csinálja, Például neki is van olyan eltolható napfényrácsa mint nekem. Neki nyikorog amikor eltolja vagy épp behúzza amitől fel áll a szőr a hátamon. Biztos már Ti is hallottatok olyat amikor 2 fém súrlódik ezt napi szinten hallom minimum 2x de nyáron többször. Az én rácsomat mindég megkenem és hangtalanul működik. Hallom amikor hazajön és görcsbe ugrik a gyomrom, hogy este mi fog történni. Minden éjjel felébredek mint a héten fél 1-kor és nem tudtam vissza aludni kicsit még hánykolódtam aztán felkeltem, és ez így megy amióta itt lakom. Akkor tudom kialudni magam ha hétvégére haza utazik vagy elmegy nyaralni.
Miért 10 órakor kell a mosógépet elindítani? miért nem akkor amikor haza jön? miért kell az ágyat betolni este amikor reggel meg kihúzza? miért nem lehet este 10 után csendben lenni? miért kell akkor pakolni meg minden hülyeséget csinálni amikor mások már pihennének? miért nem tud odafigyelni ezekre a dolgokra? pedig egy tanult nő.
MIÉRT?????? 
Ugye kedves Dó-An magadra ismersz. Mindent hallók még azt is ha bele f....sz a wc kagylóba..... Valaki azt ajánlotta, hogy csináljak hangfelvételt amit meg is fogok próbálni és ezzel lehet már kezdeni valamit. Amikor a nyáron hosszú ideig nem volt itthon egy hang nem volt a házban azt hozzá teszem este mert mindenki tudja, hogy 10 után nincs zajongás. Mivel a ház este elcsendesedik ezt az éjjeli centrifugázást nem csak én hallom hanem más is mert a betonnak az a tulajdonsága, hogy vezeti a hangot pláne a folyósokon jól hallani amikor valaki végig megy csak úgy döng az egész a rossz szigetelés miatt
Persze még ragozhatnám amikor nyitva az ajtó és rázza lefele ezt azt meg a terasz söprés ami jön hozzám lefele de ezekért már nem is szólok...
Lefogom rendezni...

4 megjegyzés:

  1. Nem fogod tudni lerendezni. Ez a ház szerkezeti hibája. Akárcsak nálunk. Max. azért panaszolhatod be bárhol is, hogy este mos. De azt is csak akkor ha benne van a szerződésben. Különben veszett fejsze nyele.

    VálaszTörlés
  2. Egyetlen megoldas hosszu tavon, hogy hangszigetelted a plafonod.

    VálaszTörlés