2015. november 30., hétfő

a hűtő...

Apró bosszúságok keserítik meg az életem meg a nem hozzáértők, kontárok, szakma nélküliek... sajnos ez a mai rendszer idézi elő na de ne politizáljunk mert azt utálom. Múlthéten csütörtökön leengedtem a hűtőmet, amikor ide költöztem akkor volt kikapcsolva utoljára. Mivel ön leeresztős így nem is fontos de mivel kiakartam mosni gondoltam megér egy leeresztést. Mikor vissza kapcsoltam igen érdekes hangja volt de úgy voltam vele majd helyre rázódik. Aztán csak úgy fél füllel hallom, hogy ki be kapcsolgat. Van rajta 5db ledes szenzor ami ide oda rohangált. na mondom itt a vég elromlott. Hívogattam egy két emberkét, az egyik beteg a másik nem dolgozik hétvégén stb vagy ha elmondtam mi a hiba akkor rögtön mondták, hogy most épp egy nagyobb munkán vannak nem érnek rá. Még jó, hogy a tesóm is itt lakik így áthurcoltam a a mélyhűtött árukat a többit meg kitettem a teraszra. Aki ígérte, hogy jön szombaton az nem dolgozik amiről a diszpécser nem tudott de ha gondolom vasárnap kijön. Mondtam köszönöm a de ezek után nem kérem a munkáját. Kerestem a neten olyanokat akik szombat, vasárnap is dolgoznak és felhívtam 2-3 de elhajtottak mert piti meló ezért nem jönnek ki. Aztán hívtam egy céget aki állítólag dolgoznak hétvégén is http://realszerviz.hu/index.html de közölték csak hétfőn tudnak jönni mert sok a munkájuk de ha valaki visszamondja a melót akkor rám csörögnek és sorra vesznek. Mondanom sem kell ezek sem dolgoznak hétvégén csak mondják így csalogatják az embereket magukhoz. Tehát hétfő és azt mondták csak délelőtt jönnek. 12kor felhívtam őket és rákérdeztem, hogy most mi van? mire elmondták, hogy 9-14óráig jöhetnek. Mondom azt mondták délelőtt jönnek, a 2ig az már délután de nem közölték ezért telefonáltam. Jött is a szerelő elmondtam mi a problémám bedugta a gépet és ment (azóta is megy) mondom neki várjunk egy kicsit hogy mit csinál. Ö nem ér rá ilyenre ki szereli és beviszi a szervizbe ott majd meg mondják mi a baja és ha nem jó akkor rendelnek egyet ami 1hét max 10nap. Mondom nem, várjuk, hogy mi a baj és kérnék egy telefonszámot és utána szolok, hogy megy vagy nem megy. Azt mondja ez így nem működik hanem újból jelenteni kell és majd kijön és kiszereli. Hát ez nagyon bonyolult amit maga mond. Vette elő a jegyzettömbjét amire rákérdeztem, hogy mi is történik. Mondta 4800ft kér megállapítási díjat, mondom mit? nem állapítót meg semmit mire fel kér 4800ft? Amit meg állapított azt elmondtam magának ingyen. Dunsztja sem volt, hogy mi a baja a hűtőnek mivel azt mondta kiszereli és majd a szerviz megállapítja, hogy mi baja. Mondom neki ha maga nem tudja mi baja mire fel kér pénzt? Azt mondja azért kérek mert megállapítást csinált.... mondom miről? nem állapított meg semmit. Köszönöm nem kérem a munkáját.
Jó....velem nem tudta ezt megcsinálni de hány emberrel csinálja ezt meg? és nem is számlát írt volna hanem munkamegállapítási jegyzőkönyvet ami nem számla. Akik nem ismerik a dörgést azok simán kifizetik holott mikor mondtam nem adok ilyenre pénzt szó nélkül eltette a tömböt és nem is reklamált mert beijedt mivel ö ezért nem kérhetne pénzt. Mivel a kiszállási díj már nem divat kitalálták ezt az új szót "megállapítási díj" Jó nagy lehúzás és aki nincs észnél mert sürgősen kell egy hűtő az bele is megy. Amikor elment még utána szóltam a hülyék a másik oldalon laknak.
Sajnos valami galiba történt az előbb és még lett volna folytatás de most már nem írom le még egyszer.... a lényeg benne van...

3 megjegyzés:

  1. Látom nem unatkozol. Már 15 éve is mindig azt mondtam csak szerelőt ne keljen hívni, mert megőrjítik az embert. Azóta gondolom még tovább hígult az ágazat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak hígult de olyan mint a vízfolyás....elfojt :) azt még hozzá teszem, hogy 15éves hűtöm és még szerelő nem látta...

      Törlés
  2. Na, ezért csinálja folyamatosan a házunkat a férjem. Nem tudsz megbízható, normális, segítőkész szakmunkást, hozzáértőt találni már semmiben. Amit a férjem megcsinál az meg tuti jó és szép. Szörnyű!!!!

    VálaszTörlés