2014. szeptember 22., hétfő

a blog...

2 hete nem olvastam Katalin blogját mert nem volt új bejegyzés ezért kicsit kutakodtam, hogy mi is történt vele és próbáltam belépni a blogjába hátha csak nem jön a frissítés és szomorúan láttam megint, hogy kivagyok zárva újfent mert már 1x ez megtörtént. Ezt olvastam

"Ezt a blogot csak meghívott felhasználók olvashatják.
http://aja-nagymama.blogspot.com/
Úgy tűnik, hogy neked nincs olvasói meghívód ehhez a bloghoz.
Ha úgy gondolod, hogy hiba történt, lépj kapcsolatba a blog szerzőjével, és kérj tőle egy meghívót."

Amikor ilyet olvasok fel áll a szőr a karomon mert nincs elérési útvonal amin lehet kérni meghívót. Nem szoktam kérni igaz nem is tiltottak ki egy blogról sem mert csak olvasója vagyok a blogoknak nagyok ritkán írok és nem azért mert lusta lennék hanem mert nem szólók bele senki írásába és meg tanultam, hogy véleményt/választ csak akkor írjak ha kérdeznek :)
Mivel nem vagyunk egyformák így eltérőek a gondolataink és úgysem egyezne a véleményünk ezért nem fogok bólogatni mások írására.

Ha a blog írója szerette volna, hogy továbbra is olvassam az írásait küldőt volna meghívót. Végül is nem tudom mire jó ez a meghívó mert ugye ha valaki szeretné olvasni a blogot akkor előbb hozzá kéne jutni a levelező címhez amit csak akkor tud ha betudna lépni az oldalra. "körforgás"
Ezzel kizár mindenkit és nem lesznek további követők/olvasok csak a régi társaság amely lefog egy idő után morzsolódni és nem tudnak ujjak belépni.
A véleményeket meg el kell fogadni és lenyelni a békát ha tetszik ha nem. Hozzáteszem, hogy nem mindég írnak valós véleményt mert lehet megsértik a blog íróját de kialakíthatnak magukba egy másikat ami rosszabb.

Ha valaki új blogot szeretne az írja meg nyilvánosan és utána tiltsa le azokat akiket nem szeretne látni a blogján ezzel tudomására adja az illetőnek.
Így fair.

Ui: Végig követtem hol is írogathat melyik blogon amiket meg is találtam...

Köszi Katalin

5 megjegyzés:

  1. drága Éva, azt hittem tudod a mail-címem, hiszen már írtál nekem levelet nem is egyszer...nem akartam erőltetni senkire a belépést... ha kíváncsi mindenki megtalált, ki úgy, hogy ismerősöket kért, ki úgy , hogy írt levelet , ki más módon de mindenki jöhettett, aki nem akart semmi rosszat,
    nem szeretném, ha félreértenél, és ne vedd sértésnek, eszembe sem volt, hogy kitiltsak bárkit is, hogy gondolod ...


    egyszerűen túl sok volt a spam, és úgy érzem a nyitottság egy személyes blogban nem csak engem támad, hanem a családtagjaimat is...a blogom a családomról, unokámról szól elsősorban, és meguntam a támadásokat, sértegetéseket, ezért szűrök

    sajnos nem vagyok olyan otthon a technikai bravúrokban, mint te, irigykedve nézem sokszor a zsenialitásodat e téren
    szép napot

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katalin! Nem is tudom, hogy írjam le de megpróbálom.
      Amikor megvettem a laptopom akkor elmentettem mindenki mailját az asztali gépem másik patriciójára. Amikor a laptopra feltettem a win7 akkor ugye azon nem voltak meg. Aztán az asztali gépre is felment a win7 de nem aktiváltam mert az már tartalék gép de ha kellett valakitől egy mail cím akkor felmentem a blogjára és kimásoltam így feltudtam venni a listámra. Neked nem írtam így nem volt szükség a címre csak most mivel nem tudtam belépni az oldaladra. Ezért ma aktiváltam a PC-ét és így tudtam a mailodat megnézni.
      Most már megvan és természetesen írni fogok.
      Köszönöm, hogy reagáltál a bejegyzésemre.
      Hűséges olvasod
      Éva

      Törlés
    2. Most értem haza, sajnos nem tudok mindenre azonnal reagálni:
      az a baj, hogy amit a gép kiír ilyenkor, nem tudom szabályozni, nem én írom
      de kérlek, ne vedd kitiltásnak, tekintsük inkább úgy, hogy megszűnt egy blog, mint amikor egy napilapot nem gyártanak többet: azt nem olvassuk, de van helyette száz másik a kínálaton ♥♥

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Én is szívesen olvastam Katalin írásait, és ugyanúgy meglepődtem amikor olvastam....csak meghívottak. Sajnáltam kicsit, de elfogadtam...ez Katalin döntése, s ha így látja jónak nincs mit tenni.
    Éva kérlek bocsáss meg nekem, de hortenziás leveledre elmaradt a válaszom. Nem szándékos volt ugye tudod? A sok esőtől teljesen bebarnultak a virágok, nincs értelme fotót készíteni róla.
    Szeretettel ölellek: Erika

    VálaszTörlés