2013. december 11., szerda

karácsonyi körkép...

Mindenki tudja,hogy imádok boltokba járni annak ellenére,hogy nem vásárolok, vagy 2x is meggondolom,hogy megvegyem aztán mire elhatározom magam már nincs is. Apránként próbálom össze szedni amikre szükségem van de nem mindég sikerül. Kedvencem a Butlers ahol jól érzem magam és elég színvonalas a többi bolthoz képest de valahogy az idén nem ütötte meg a mércét se így se úgy. Kezdeném azzal,hogy tavalyi az árú 80%-ban pláne a karácsonyi. Ami megmaradt azt árulták. 1-2 dolog volt új ami 2 héttel a karácsony előtt már nincs is. Piros terítő több szín beszövéssel csak 3m-es van viszont szürke ,barna vagy drapp az van bőven ahogy tavaly is. A díszpárnák sem ideiek sőt a plédek,takarók sem.Gyertyák a megszokott kivitel ami a tavalyihoz képest semmi extra. Nem voltak különleges gyertyák,kiegészítők amikkel díszíteni lehet vagy kisebb méretű adventi alap de nem volt semmi a gömbökön kívül úgy igazából és azok is tavalyiak voltak Nem voltak szép boák sem sőt semmilyen olyan dísz amire azt mondtam volna ez igen ez kell nekem. Bármit kértem mindenre azt mondták lent van a raktárba és várni kell,hogy felhozzák annak ellenére,hogy a boltok üresek szinte táncolni lehet benne. A karácsonyin kívül ami ugye nem ajándék és le ha  szedtük volna szinte semmi nem maradt volna boltba. Nem volt mit venni a tányér a pohár és a régi evőeszközökön túl.
Ennyire rosszul még nem voltak felszerelve és itt 2 boltról beszélek. Tavaly ilyenkor dömping volt és televolt vevőkel ma viszont lézengtek és akik bent voltak sem sok mindent találtak Ha viszont most jön a tömeg akkor nem sok mindent lehet majd találni. Talán a raktárakból fel kéne hozni ami lent van. Amikor szeptemberbe ott voltam és vettem a csillárt akkor is a pincéből hozták fel pedig összesen 2 világító test volt az egész üzletbe vagy 3rom. Silánynak nem mondhatom az árút amit árulnak de,hogy az idén nem remekeltek az is biztos.
Kerestem egy bizonyos szívecskét pirosba ami nem volt de ugyanezzel a megoldással csillag alakú szürke/fehérbe az igen. A képet egy külföldi oldalról halásztam....


Tudom,hogy most azt mondanátok ezt én is megtudom csinálni és meg is akartam és voltam is 2 kreatív boltba de nem volt sőt.....semmilyen karácsonyi nem volt,azt hittem rosszul látok. Ennyire nincs pénzük a boltosoknak sem mert nem tudnak árút venni.
És körbe néztem máshol is de annyira nem volt semmi ill. 20 éve ugyan azt látom sőt már a plázákba sem bérelnek kis bódékat amik azelőtt voltak karácsonyra. A boltok itt ott voltak feldíszítve és a hangulat is lehangoló volt nem beszélve,hogy évek óta ugyan az a zene megy. Olcsó kinai portékák,apró giccsek.
Egy színfolt volt a Butlers ezen boltok között. Megint ott tartók,hogy csak kintről tudok vásárolni és gazdagítani az ottani kereskedőket. Az a rengetek internetes lakáskiegészítőket áruló boltos mind egy helyről vásárról és ugyan az van mindegyiknél sőt 10 évvel ez előtt is az volt de ez mindenre vonatkozik
Egy pozitívumot tudok mondani a West End  alagsori bejáratánál az aluljáró felől van egy virágbolt amit átvett egy fiatal hölgy és teljesen új szemszögből készíti a karácsonyi díszítést,asztaldíszt. Első pillanatra elsuhantam mellette de visszaléptem és igencsak ott bámultam és mindent megnéztem sőt azt is hogy van elkészítve. Így is lehet csinálni bár képet nem csináltam de ajánlom mindenkinek akinek még nincs asztal dísze de nem csak azok vannak, viszont nem olcsó.

párkép amik feldobhatják a karácsonyt...








 





5 megjegyzés:

  1. A harmadik képen, a fehér széken piros szív. Ilyet vettem két hete a KIK-ben többet, kicsit tömörebb, de ugyan ez, gyönyörű. Az ablakaimban van, sőt van egy nagyon szép ezüst is, apró, talán virág mintás, de nem tolakodó virág minta, abból is vettem. Meg is lepődtem, mert sosem volt ilyen ott és igazán nagyon szépek. Ha van arra, esetleg nézd meg mert tényleg ízléses és szép. Ha lesz időm lefényképezem és felrakom a blogra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és nem kicsik, végre tényleg látszanak a díszek az ablakban. olyan 500 ft körül voltak.

      Törlés
    2. Köszi Tami utána járok de mi az a KIK? :)

      Törlés
  2. Évikém, tényleg jó a KIK itt a oldaluk: http://www.kik-textilien.hu/
    minden kapható, rengeteg karácsonyi dekoráció is és fillérekért

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin köszönöm! Tegnap rájöttem,hogy rákeresek,köszönöm :)

      Törlés