2013. április 4., csütörtök

Rachel Ashwell 2.

Amikor azt látom,hogy valaki Shabby Chic-nek titulálja az oldalát akkor nagyokat nézek mert a látottak alapján agyon csipkézett termékeket mutat be ami nem igazán Shabby sőt nagyon nem. Talán nem tudják,hogy a csipke az romantikus -nak számít és nem kopott,sikkes -nek. A "sikkes" azt jelenti,hogy nőies kecses formák a "kopottas" amik eredeti állapotban vannak kicsit letakarítva de meghagyva a kopottasságot,ezt jelenti a Shabby Chic
És egy kis adat: Rachel Ashwell (született Rachel Greenfield 1959 október 30. Anglia, Cambridge) a Shabby Chic kitalálója (kopott,sikkes). Az édesanyja babák és mackók restaurálásával foglalkozott az apja pedig használt,ritka könyvekkel kereskedett. Az életét mindenki ismeri de egy két adat nem árt ha tudjuk. Miután 1980-ban átköltözött az Államokba ott nyitotta első üzletét Santa Monica-ban 1989-ben Rachel Ashwell márkanéven. Bolhapiacon nőtt fel ezért gyors döntéseket tudott hozni és használt bútorokat tárgyakat vásárolt amit a saját ízlésének megfelelően hozatott rendbe. Megmaradt a tárgyak eredetiségénél és így árulta a boltokba. A sikkes,kopottas nőies voltát meghagyta a tárgyakon ezért régieknek látszódó boltjába csak úgy tódultak a nők amikor 2006-ban Oprah Winfrey Show-ban szerepelt. Ezzel eltudta indítani többi boltot ami  20 évig sikeresen működött amikor csődöt jelentett.És hogy a márka ne vesszen el itt lép be a Redux néven egy befektető majd később House of Fraser termékcsalád. Ma már 5 bolt fút a nevén California,New York,San Francisco,London,Texas -ban.
Ezen az oldalon címkefülre kattintva minden láthattok bútorok,ágyneműk,kiegészítők de hát egy változó készletnél ezt nehéz bemutatni de a lényeg megmutatja mi az a Shabby Chic.
És a kedvencem
Itt rendeznek eredeti préri esküvőket a hangulatnak megfelelően vagy forgatásokat és kilehet bérelni stb. Ennek a hangulata adja vissza az igazi Shabby Chic ami Rachel Ashwell neve fémjelez.
Amint láthatjuk semmi csipke és agyon tömjénezett tárgyak ahogy mások a Shabby Chic nevet használják.
7 könyv -je jelent meg amiből nekem is van egy. A facebook -on is fent van.











2 megjegyzés:

  1. Ezért a net is felelős, ugyan is rengeteg shabby chic-es képen van habos babos, csipkés cucc.

    VálaszTörlés