2013. március 31., vasárnap

a nád fotel...

Hol is kezdjem hisz van benne jó és rossz is.Jó mert elkészült,rossz mert mire elkészült sok minden történt.
Előre leszögezném,hogy akik segítettek vagy megpróbáltak segíteni azoknak köszönöm ha nem is sikerült.
A történet úgy 3 éve kezdődött mert akkor érett meg bennem,hogy nekem kellene egy ülő alkalmatosság a hálószobába,hogy nappal természetes fénynél is tudjak olvasni. Eddig ez úgy oldottam meg,hogy ráültem az ágyra de így kényelmetlen mert nem tudtam hátradőlni. Akkor határoztam el egy kis fotelt beteszek és még a lábamat is feltudom tenni az ágyra :)
Belevetettem magam a megvalósításba és mivel láttam nagyon szép nádfotelokat Svéd oldalakon úgy gondoltam nem egy nagy dolog és nézelődtem itt ott és érdeklődtem meg levelezgettem de valahogy nem igazán voltak együtt működőek az Európai országok lakói sőt a Magyar kézművesek sem voltak készségesek.
Sok nád bútorossal felvettem a kapcsolatot de vagy leszereltek vagy nem tudták teljesíteni a kérésem.
Aztán véletlen belebotlottam egy oldalba a neten és azt írta,hogy különleges kívánságokat is teljesít. Nosza írtam neki és küldtem fotót mit is szeretnék amire a válasz az volt,hogy tele van munkával szeptemberig de októberben elkészíti amit kérek és köszöni a képet azután meg tudja csinálni.
Vártam október közepéig gondoltam a születésnapomra kész lesz de már október is elmúlt amikor újból írtam neki,hebegett habogott meg elfogyott a nád,meg leéget meg stb. szóval sehol semmi. Válaszoltam neki és újfent elküldtem a képet amit meg is köszönt és ígérte,hogy évégéig meg lesz.
Karácsony után küldött képeket de festetlen állapotba,hogy lássam milyen lett......gondolhatjátok mit éreztem amikor megláttam azt a romhalmazt amit csinált. Amikor nem kapott választ felhívott és rám kérdezett és én elmondtam,hogy ez még hasonlítani sem hasonlít arra amit lebeszéltünk. Gyorsan csináltam egy montázst és elküldtem neki,hogy lássa mik a különbségek és ha nem haragszik nem venném át. Szerencsém volt mert adott választási lehetőséget.A képet kinagyítva lehet látni mennyire gírbe gúrba szóval borzalom :(

Már január volt amikor megint felvettem a kapcsolatot egy nád fonóval aki elmondta van kész áruja és abból választhatók és lefesti fehérre. Ez legalább megmondta ez van ebből lehet vásárolni ha kell kell, ha nem akkor nem :) Választottam is egy zsöllye fotelt és kértem,hogy fesse fehérre. Meg egyeztünk az árba és szállítással együtt nagyon olcsón úsztam meg a többiek ár ajánlatával szembe.
Az igazat meg vallva nem ilyet akartam de sajnos nem tudtam megoldani,hogy Svédektől tudjak vásárolni pedig sokan árulják de hozzánk nem szállítanak Így maradt a hazai piac.
A megrendeléstől számítva 2héten belül meg kaptam nem úgy mint az előző készítőtől amit hónapok óta ígérgetett. Nem neveznék meg senkit mert nem lenne etikus.
Már rég itt állt a hátsó teraszon mert olyan büdös volt a festéstől,hogy nem tudtam berakni a hálóba :)
És eljött a húsvét igaz én nem szoktam tartani és mivel esett az eső és nem volt mit csinálni ezért elkezdtem a nagytakarítást ami nekem nem ünnepekhez kötődik. A hálót majd 2 és fél óra alatt á-tó--z-ig megcsináltam bár nem nagy de a jó munkához idő kell :) És ha már meg csináltam akkor a fotelkát is felavatóm. Még hiányzik a hátamhoz a párna ami még készül de addig is tettem oda egy idegleneset.
Hát ez lett a fotelka története :)





és a párnácska a hátamhoz


kőváza

egy kis dísz


2 megjegyzés:

  1. Ha már blogot írsz, legalább írnál helyesen!

    VálaszTörlés
  2. Jó tanács: minden képhez van jogosultságod az interneten való közléséhez? Jobb ha átböngészed, mert ha nincs jogosultságod, nagyon drágán megfizethetsz érte!

    VálaszTörlés