2012. október 22., hétfő

utóhang...

Amikor szeptemberben írtam egy beszámolót Párizsról akkor elég szkeptikus voltam mivel tök másra számítottam mint ahogy a leírásokban voltak. Egészen más képeken és a TV ben nézni az útleírásokat és egész más ott lenni és a nyakadba venni a várost. Amikor az ember először jár Párizsba akkor a nevezetességeket nézi meg mert az idő rövidsége nem engedi meg,hogy csak úgy lődörögj és magamtól fedezd fel a várost és megtaláld azokat a dolgokat amit igazán vársz. Most,hogy leülepedtek az élmények és vissza gondolok Párizsra nagyon kevés szinte minimális dolgokat láttam,hisz Párizs nem csak a nevezetességeiről szól hanem sok olyan összetevője van amitől ez a gyönyörű város egy gyöngyszemmé válik. Szeretnék még egyszer vissza menni és nem csak a nevezetességeket megnézni ill. nem azt megnézni hanem csak úgy menni bele a világba és látni Párizs igazi arcát. Azért azt leírnám,hogy semmi kirívót nem láttam az utca emberén ugyan úgy öltözködnek mint mi és nem látszik,hogy Párizs a divat fővárosa. Kirívó szépségeket sem láttam csak az idegen országbeli színebőrű lányok voltak gyönyörűek és azokon látszott az új divat. Ha összegezni szeretném akkor azt írhatnám jól éreztem magam a kötelező programokon kívül.Azt nem mondom,hogy nem szép amiket láttam de a TV ben sokkal szebb mint élőben. Nekem Franciaország nem Párizsról szól.

Életképek innen onnan...


















































3 megjegyzés:

  1. Nekem csodás volt, december volt és nyíltak a jáccintok a nagy torony lábánál...

    VálaszTörlés
  2. Úgy képzelem el a Franciaországi utamat, hogy beülünk a kocsiba és megyünk a falusi utakon, néha megállunk egy egy mezőnél, vagy kis faluban, elő egy pokrócot, sajtot és bagettet, szőlőt és csak úgy szívjuk be azt a levegőt...Én leginkább a vidéki hangulatot keresem, a régi házakkal, a friss falusi levegővel, a dombokkal és virágokkal, a nagy mezőket, ahol hatalmas szalmakalappal a fejemen sétálhatok egy hosszú virágos ruhában....jó így álmodozni.:) Azért Párizst is megnézem majd.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így képzelem de nem én döntök,hogy hova megyünk ha tehetném Aix-en-Provence lenne az uticél és a környező falvak az igazi Francia ország:)

      Törlés