2012. szeptember 20., csütörtök

könyv ajánló...

Nemrégiben ajánlottam egy Kate Morton könyvet amit ki is olvastam de azóta már egy másik könyvet  is elolvastam ettől az írón nőtől amit nektek is ajánlok,szintén izgalmas és ugyan azt a színvonalat nyújtja amit az első.


1924, nyár: Az előkelő társaság tündöklő estélyén, egy elegáns angol udvarház parkjában, a tóparton egy fiatal költő kioltja életét. A tragédiának két tanúja van: két nővér, Hannah és Emmeline Hartford, akik ettől fogva soha többet nem beszélnek egymással. 1999, tél: A 98 esztendős Grace Bradleyt, Riverton udvarház hajdani szolgálóját felkeresi egy fiatal rendező, aki filmre akarja vinni a költő öngyilkosságát. A Grace lelkének sötét zugaiba száműzött szellemek és emlékek előbújnak a réseken. Döbbenetes titok merül fel; valami, amiről a történelem elfelejtkezett, de amit Grace nem feledhet soha. Az első világháború sebeit viselő nyáron, és az utána következő dekadens húszas években játszódó Felszáll a köd borzongató rejtély és lenyűgöző szerelmi történet elegye.



4 megjegyzés:

  1. Én ezzel a könyvével nagyon kínlódtam, kolléganőm is. Ezek mi vagyunk. A másik (Elfeledett kert) vitt magával, elvarázsolt, lehet, hogy ettől is ezt vártam? Én ezekkel az angol szokásokkal, szolgavilággal nagyon nehezen haladtam, számomra az utolsó 200 oldalon vált izgalmassá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban kicsit nehezen épült fel a könyv de érdemes volt végig kínlódni mert csak így értjük meg mi is történt. Valóban az útólsó 200 oldal izgalmas volt és szinte faltam a könyvet de megérte:)

      Törlés
  2. Na ezek után melyikkel kezdjem? :-)
    Nem olvastam egyiket sem. Köszi mindkettőtöknek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az Elfeledett kertet olvastam először és szóltak,hogy ennek az írónőnek vagy egy másik könyve is és sikerült megszereznem de ez régebbi. Ha mondhatom akkor kezd Te is így:)

      Törlés